Fiatal Tehetség Program

2021.12.09. 15:44

Ötödikes gyerekek leptek meg óvodásokat Békéscsabán

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) Fiatal Tehetség Programjának (FIT) ötödik osztályos diákjai karitatív adománygyűjtésük során összegyűjtött játékokat és könyveket adtak át óvodásoknak csütörtökön délelőtt az MCC békéscsabai képviseletén.

Papp Gábor

Fotó: Bencsik Ádám

Fotó: Bencsik Ádám

Salló Sonja, a FIT régióvezetője hírportálunknak elmondta, a legfőbb céljuk az volt, a gyerekek megismerkedjenek a karitatív tevékenységgel. A diákok egy hónapja kezdték el gyűjteni a már nem vagy kevésbé használt, de jó állapotú játékokat és mesekönyveket, amelyekkel csütörtökön óvodásokat leptek meg. A FIT program néhány bátor kis vállalkozója pedig bemutatta saját „szakterületét”, egy állatorvosnak készülő kislány a csigákról beszélt, egy kisfiú a pingpongozásról, egy másik, festőművésznek készülő kislány pedig festményt ajánlott fel az óvodának, és mese is elhangzott az ünnepségen.

Az ajándékok stílszerűen a karácsonyfánál találtak gazdára /Fotó: Bencsik Ádám

Az országos FIT program szeptemberben indult el Békéscsabán. A gyerekek kéthetenként szombaton élményalapú tudást szerezhetnek a természettudományos kísérletektől a pénzügyi tudatosságon át a média és filmes ismereteken keresztül az egészségügyi tudatosságig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában