TOP Plusz

2021.12.01. 13:57

Megújult a csapadékvíz-elvezető rendszer Telekgerendáson

Hivatalosan is átadták a település több ütemben megújult csapadékvíz-elvezető rendszerét szerdán délelőtt a Rákóczi és a Tulipán utcák kereszteződésénél.

Busi Ottó

A közel 200 millió forintos beruházással élhetőbbé, biztonságosabbá vált a község: a fejlesztés során átépítették a Rákóczi, a Hársfa, az Áchim, a Béke és a Dózsa György utcák meglévő csatornaszakaszait. Mindezek mellett, még a második ütemben, – felkészülve nagyobb mennyiségű esőre, vagy egy rendkívüli helyzetre,

– megépült egy a belterület védelmét szolgáló közbenső csapadékvíz tározó, amely csatlakozik a csapadékvíz-elvezető rendszerhez, és így rendkívüli helyzet esetén mentesíti a település jelenlegi vízelvezető rendszerét.

Ránkli Ferenc a település polgármestere elmondta, a felújított csatorna összesen több mint három kilométer hosszúságú, a projekt fő célja pedig, a település nyugati, délnyugati és déli részeinek vízgyűjtő területén jelentkező bel- és csapadékvíz elvezetése. – Ezzel a beruházással vált teljessé a település belterületének védelmét biztosító csatornahálózat – hangsúlyozta a feladat fontosságát Ránkli Ferenc.

Herczeg Tamás, Ránkli Ferenc és Zalai Mihály vágta át a nemzeti színű szalagot /Fotó: B. O./

Zalai Mihály, a megyei közgyűlés elnöke elmondta, Telekgerendás az elmúlt időszakban a TOP-os programokban hét sikeres pályázatot nyújtott be, és így összesen 619 millió forint forrás érkezett csak ebből a programból a községbe. – Ez egy igen jó eredmény lakosságszám arányosan, de megyei szinten is – emelte ki Zalai Mihály. Hozzátette,

már megjelentek a TOP Plusz program első felhívásai: itt többek között települési fejlesztésekre is lehet pályázni.

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő szintén a TOP Plusz programot hangsúlyozta, majd a Magyar Falu Programban elérhető támogatásokat emelte ki. Elmondta, ez utóbbiból nagyságrendileg 80 millió forint jutott Telekgerendásra. – Békéscsaba vonzáskörzetében még jó néhány kistelepülés van, amelyeknek a szennyvízcsatorna-hálózata nincs kiépítve, a következő időszakban minden reményünk megvan arra, hogy erre is sor kerül – árulta el a képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában