Az angyalok köztünk élnek

2021.12.17. 09:57

Közösségformálásból térségi összefogás és segítségnyújtás lett Gádoroson

Gyűjtéssel és társadalmi összefogással az egész országban megmozdulnak a jó szándékú, segíteni akaró és tudó emberek, közösségek. Nincs ez másképp az ország dél-békési régiójában sem, ahol láthatatlan angyalok fognak össze és próbálják szebbé tenni az ünnepeket azok számára, akik esetleg nehezebb körülmények között élnek.

Cs.I.

Példaértékű az a megmozdulás, ami az Orosházi Kistérség Egyesített Gyermekjóléti Központjának és Családsegítő Szolgálatának, valamint Gádoros egyik önkormányzati képviselőjének, Simondán Vilmosnak és a FirstFarms Hungary Kft.-nek az összefogását jellemzi.

A FirstFarms Angyalai program 2018-ban közösségformáló kezdeményezésként indult útjára. Azt szerették volna, hogy közösségi élményt alakítva, együtt segítsenek a térségben élő gyermekeknek. A program azóta is önkéntes alapon működik.

Az első évben cipősdobozokba gyűjtötték az édességet, a ruhákat és játékokat. 2019-ben „csokibefőttet” készítettek, 2020-ban a Zsák, zsák telizsák volt a mottójuk. Idén pedig meglepetés mikulás csomagokat állítottak össze.

– Fontos volt a számunkra, hogy a csomagok valóban olyan családokhoz kerüljenek, ahol értéket képviselhetnek, hiszen ezzel mi is hitelesen tudunk elszámolni a dolgozóink felé, akikkel közösen gyűjtjük az adományokat. Így kerültünk kapcsolatba az Orosházi Kistérség Egyesített Gyermekjóléti Központjával és Családsegítő Szolgálatával, és segítségükkel célzottan tudjuk eljuttatni az ajándékokat - mondta el Sarusi-Kis Tamás, a FirstFarms Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

Halustyik Éva és Sarusi-Kis Tamás a csomagok átadásán /Fotó: BMH/

A sikeres kezdeményezéshez a garanciát a családsegítő szolgálat és annak a munkatársai biztosítják, hiszen az ő látókörükben élnek és élik nem könnyű mindennapjaikat azok a családok és gyermekeik, akiknek bizony minden apró figyelmesség, meglepetés, ajándék jelent ünnepet, őszinte örömöt. Idén majd félszáz csomag került a legjobb helyre. Halustyik Éva intézményvezető elmondta, a családsegítők napi kapcsolatban vannak a hátrányos helyzetű gyermekekkel és szüleikkel. Tudják, hol nagy a szükség.

– Évek óta olyan partnereink vannak, akik az ünnepkörökhöz kapcsolódva segítenek nekünk adományaikkal. Kiemelkedően jó a kapcsolatunk a FirstFarms Hungary Kft. dolgozóival, vezetőivel. Példás, ahogyan szívükön viselik a rászoruló gyerekek sorsát, az empátia, az elfogadás őszinte megnyilvánulásait tapasztaljuk már évek óta részükről. Idén is sok szép és örömteli pillanattal örvendeztették meg családjainkat.

Idén meglepetés mikulás csomagokat állítottak össze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában