Gyula/Orosháza

2021.12.04. 20:17

Kiválasztották a mézverseny kategóriáinak győzteseit

Megtartották Az év kiváló magyar méze verseny második körös, laboratóriumi és érzékszervi zsűrizését szombaton délelőtt Gyulán – tájékoztatta hírportálunkat Árgyelán János versenyigazgató, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) Békés megyei szaktanácsadója.

P. G.

A kiírásra 358 mézminta érkezett, ami rekord a megmérettetés történetében. Korábban, az első körben érzékszervezi szempontból érzékelték a finomságokat, a második körben pedig laboratóriumi vizsgálatok és érzékszervi értékelés alapján döntöttek a minősítésekről, a kategóriagyőztesekről, valamint Az év magyar mézéről. Összesen hét kategóriában értékelték a mintákat, külön versengtek az akác-, a repce, a napraforgó-, a fajta-, a vegyes virág, az egyéb fajtamézek és a különleges mézek. Az eredményt december 11-én, 15 óra 20 perckor Az év kiváló magyar méze Facebook oldalán hirdetik ki.

Számos szempontot értékeltek a zsűrizés során /Fotó: Imre György/

A méhészeknek egyébként sűrű napjuk volt, hiszen délután az OMME elnökségi tagjai, valamint hat Békés és öt Csongrád-Csanád megyei méhész egyesület képviselő tekintették át az aktuális témákat és problémákat Orosházán. Számos kérdés felmerült, amelyre az OMME elnöksége igyekszik megtalálni a megfelelő válaszokat a közeljövőben. A találkozó azért is bírt kiemelt fontossággal, mert idén a járványhelyzet miatt a küldöttgyűlések túlnyomó része kényszerűségből elmaradt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában