hősies helytállás

2021.12.02. 12:35

Kitüntetést kaptak az életmentő kondorosi rendőrök

Mint arról már beszámoltunk, égő házból mentett ki egy nőt két helyi rendőr nemrégiben Kondoroson.

Ny. L.

A városházán csütörtökön délelőtt dr. Szebegyinszki Attila jegyző adott át személyre szóló ajándéktárgyat Sasfalvi István zászlósnak és Nagy Balázs főtörzsőrmesternek, akik körzeti megbízottak a településen. Mindkettőjük kitüntetésén ez a szöveg szerepel a nevük mellett: ,,Kondoros Város Önkormányzata őszinte elismerését és háláját fejezi ki a hősies, bátor, életmentő helytállásért.” A 71 éves nő családja is köszönetet mondott a rendőröknek cselekedetükért.

Fotók: police.hu

– A riasztás után hamar odaértünk az égő háthoz. Az egyik szobából segélykérő hangot hallottunk, és ott találtuk a földön fekvő asszonyt. A nő önerejéből nem tudott volna kijönni. Óriási volt a füst, lángolt a tető – emlékezett a két rendőr. – Csak tapogatóztunk a füstben, először a hölgy egyik, majd másik lábát értük el. Kihúztuk a padlóról, és a mentők kiérkezéséig stabil oldalfekvésbe helyeztük.

Kapcsolódó cikkünk:

[embed]https://www.beol.hu/kozelet/helyi-kozelet/eletet-mentettek-a-hos-kondorosi-rendorok-4532081/[/embed]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában