kezdeményezés

2021.12.02. 13:00

Fák védettségéről döntött a battonyai testület

Ünnepi pillanatokkal kezdődött a testület keddi ülése: Mezei Nikolettát köszöntötték, aki a Barátság SE versenyzőjeként a kick-box világbajnokságon egyéni világbajnok lett a kick-light 65 kilogrammos súlycsoportban.

Cs. I.

Boros Csaba polgármester arról is beszámolt, hogy decembertől közterület-felügyelő áll munkába. A népkonyha működéséről elmondta, jók a visszajelzések, napi 400 adag étel készül konyhájukon. Született döntés arról is, hogy nem emelik az élelmezési nyersanyagnormákat, térítési díjakat. A kistérségi projektiroda megszűnése után Battonya vállalta, pályázatíró irodát működtet. A munkatárs bérét és az infrastruktúrát is finanszírozniuk kellett. A képviselők többsége úgy döntött, 2022-ben nem tartják fenn az irodát, az önkormányzat nincs olyan anyagi helyzetben.

A Battonya területén fellelhető, helytörténeti értéket képviselő fasorok, fák helyi jelentőségű védett területté nyilvánítását ugyancsak kezdeményezték. A határban, a belvárosban, a temetőben is számos ritkaság van, a védetté nyilvánítás folyamata elkezdődhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában