Elismerések

2021.12.16. 11:25

Díjakat adtak át a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál

A korábbi évek hagyományaitól eltérően – az egészségügyi veszélyhelyzetre tekintettel – a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BMKIK) elnökségi ülésén adták át a kamarai díjakat, szerdán, a kamara békéscsabai székházában.

Busi Ottó

Lengyel Mátyás, Knapcsek Lajos, dr Orosz Tivadar, Tímár Elcock Barbara, Szabó Géza és Vozár Márton /Fotó: BMH/

Fotó: Pinter Vince

Az Év Békés Megyei Kamarai Vállalkozója 2020 díjat Szabó Gézának ítélte oda a kamara elnöksége, aki 40 éve ügyvezetője az orosházi Euro- Unior Kft-nek. A cég fő tevékenysége a kazángyártás és az egyéb gépipari tevékenység, mellette megőrizte a cégben a tűzvédelmi szolgáltatások elvégzését is.

Az Év Békés Megyei Ipari Vállalkozása 2020 díjat a gyomaendrődi Hídknap Faipari Kft-nek ítélte oda a BMKIK Elnöksége, melyet Knapcsek Lajos, a cég tulajdonos- ügyvezetője vette át. A cég 2001-es alapítása óta a termelésre fókuszálva, piacképesen, eredményesen gazdálkodik, egyenletes, jó teljesítményt biztosítva jelentősen hozzájárul a megye gazdaságának fejlődéséhez.

Az Év Békés Megyei Kereskedője, Szolgáltatója 2020 díjat az 1991-ben alakult családi vállalkozásként működő gyomaendrődi telephelyű Körpavilon Bt- nek ítélte oda a kamara elnöksége, melyet Tímár Attila Albin, a cég ügyvezetője nevében Tímár Elcock Barbara vett át. A Körpavilon Bt. 2005-től 2016-ig a Kondorosi Csárdát üzemeltette bérlőként, ahol a vendéglátás mellett szakács és pincér szakmunkástanulók oktatását végezte, 2013-ban tevékenységét bővítette.

Fotó: BMH

Az Év Békés Megyei Kézműves Vállalkozója 2020 díjat a békéscsabai Lengyel Mátyás ács- állványozó mester vette át. 50 éve dolgozik a szakmában, 20 éve a szakmája mestere. Több mint két évtizede egyéni vállalkozóként tevékenykedik, gyakorlati és szakoktatóként ács, állványozó, zsaluzó, dúcoló, tetőfedő szakmákat oktat.

A Dr. Gyalog Sándor Emlékdíj Kiváló Kamarai Munkáért 2020 díjat Vozár Mártonnak, a BMKIK Kereskedelmi Tagozatból választott alelnökének, a BMKIK Turisztikai és Vendéglátó Szakbizottság elnökének ítélte oda az elnökség. Vozár Márton, a Pósteleki Rendezvényszervező Kft. résztulajdonosa, ügyvezető igazgatója, szakács és felszolgáló mester, felsőfokú áruforgalmi eladó, turizmus oktató, pedagógia és turizmusföldrajz szakos tanár, közoktatási vezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában