Kézművesség

2021.12.27. 17:00

A hópelyhek után a székpárnák jöttek a csabai könyvtárban

Hópelyheket, téli tájképeket, könyvjelzőket készíthettek papírból hétfőn az érdeklődők a megyei könyvtárban – ismertette a kézműves foglalkozást vezető Kácsorné Győri Éva.

L. B.

Kácsorné Győri Éva vezeti a foglalkozásokat /Fotó: Bencsik Ádám/

Hozzátette, kedden is számítanak a gyerekekre, a családokra. Az újrahasznosítás jegyében használt pólók, esetleg farmernadrágokból rongyhorgolással alkotnak hasznos dolgokat, amelyek székpárnaként, szőnyegként, lábtörlőként, fürdőszobai kilépőként is szolgálhatnak.

Hangsúlyozta, hogy az adventi időszakban több kézműves foglalkozást tartottak a békéscsabai bibliotékában, amelyek rendkívül népszerűek voltak a kisgyermekes családok körében, volt, hogy a szülők szintén bekapcsolódtak az alkotás folyamatába. 

Születtek többek között – szintén használt ruhákból – karácsonyi manók, törpék, papírból térbeli, forgó balerinák, hópelyhek és könyvjelzők, de karácsonyi képeslapot is alkothattak tejfölös doboz tetejét is felhasználva. Elmondta: a varró- és rongyhorgoló kézműves foglalkozások jövőre is folytatódnak a megyei könyvtárban, és a farsangi időszakhoz közeledve álarcot ugyancsak készíthetnek a gyermekek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában