Gyula-Galériával

2021.11.11. 18:52

Lampionos felvonulással ünnepelték meg Márton napját

Idén is nagy sikerrel rendezte meg Szent Márton-napi rendezvénysorozatát a gyulai német nemzetiségi önkormányzat és a Németvárosi Óvoda. Délután lampionos felvonulás indult az Apor térre.

P.G.

20211111 Gyula Márton Napi séta a Németvárosi óvodában fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: Bencsik_Adam

Pálovitsné Czene Ágotától, az óvoda vezetőjétől, megtudtuk, az esemény előzményeként szerdán ismét megkeresték a legnehezebb ludat. A címet a mintegy 10 kilós, Bona névre hallgató gúnár érdemelte ki, tulajdonosa pedig Nyisztor-Gyarmati Bonaventúra. Csütörtökön délután a Németvárosi Óvoda udvarán megvendégelték a szülőket és a meghívottakat, majd az intézménytől lampionos felvonulás indult az Apor térre.

A menetet Nyisztor-Gyarmati Bonaventúra és Bona vezette. Utóbbi helyszínen Kónya István alpolgármester köszöntötte a megjelenteket, majd az Implom József Általános Iskola 8. a osztályos diákjai adták elő Márton történetét. A legnehezebb lúd díját Megyesiné Pflaum Márta, a német nemzetiségi önkormányzat elnökhelyettes nyújtotta át, illetve ugyancsak ő köszöntötte a Mártonokat is.

to

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában