Békéscsaba

2021.11.18. 07:59

Jövő héten érkezik a város karácsonyfája

A szokásokhoz híven advent első vasárnapján, azaz idén november 28-án kapcsolják fel az ünnepi fényeket – ismertette Szarvas Péter polgármester.

L.B.

Most is a Szent István téren áll majd a város karácsonyfája, amelyre a tervek szerint november 25-én kerülnek fel a díszek: a 600-650 ezüst és fehér gömb, a megannyi hópehely, csillag, csengő, jégcsap, óriási toboz és kesztyűcske. A főtéren kap helyet az a Betlehem is, amit a Blattner Géza-díjas Lenkefi Zoltán, a Napsugár bábszínház igazgatója álmodott meg.

Karácsonyi fények ragyognak majd a belvárosban, Jaminában, a Lencsési-lakótelepen, a Kazinczy és a Mokry utcákban, Gerlán és Mezőmegyeren is. A csaknem 70 ezer LED-világítás, a 128 kandeláber-motívum és a 3D-s elemek kihelyezését megkezdték a szakemberek.

A városháza ablakai adventi kalendáriummá változnak. Minden este egy-egy, az ünnepkörhöz kapcsolódó mesés jelenet elevenedik meg.

Tavaly egy újdonság, egy rénszarvasok húzta szán is került a főtérre. Mivel nagy tetszést aratott, ebben az évben további látványelemeket helyeznek el a városban, de azt, hogy pontosan mit és hol, nem árulta el a városvezető, mint fogalmazott, legyen meglepetés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában