BÉKÉSCSABA

2021.11.02. 15:10

Ingyenesen juthatunk hozzá lámpákhoz és prizmákhoz

Díjmentes műszaki átvizsgálással és látásteszttel, ingyen kerékpárvillogóval, prizmával és fényvisszaverő mellénnyel is készülnek a Látni és látszani program keretében Békéscsabán.

beol.hu

Fotó: Shutterstock

Ősszel és a tél közeledtével fontos felhívni a közlekedők figyelmét a láthatóság fontosságára. Egyre többet kell sötétben, szürkületben, illetve esőben, ködben közlekedni. Lényeges, hogy a járművek, láthatóak legyenek és a járművezetők jól lássanak, ezért az ORFK – Országos Balesetmegelőzési Bizottság és az X-MEDITOR Kft. idén is meghirdette a „Látni és látszani” elnevezésű közlekedésbiztonsági kampányt – írj a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szerkesztőségünknek eljutatott közleményében.

Autószervizekkel és fénytanokkal igyekeznek segítséget nyújtani a közlekedőknek ahhoz, hogy felkészülhessenek az őszi, téli közlekedésre. Arra ösztönzik a gépjárművezetőket, hogy éljenek a felkínált lehetőségekkel, látogassanak el az műveletben résztvevő szervizekbe, illetve látszerészekhez! Vizsgáltassák át autójuk világításait, gumiabroncsait, valamint ellenőriztessék díjmentesen a látásukat!

Békéscsabán a Magyar Autóklub várja díjmentes átvizsgálással az autótulajdonosokat. Emellett az OMV benzinkutak is részt vesznek a „Látni és látszani” műveletben.

Békéscsabán, a Szarvasi út 103. szám alatti töltőállomáson november 3-án (szerdán) 10 óra 15 perc és 12 óra 15 perc, valamint november 5-én (pénteken) 14 és 18 óra között lesz műszaki átvizsgálás, illetve látásteszt.

Ugyanezzel a Szarvasi út 16-18. szám alatti üzemanyagkúton november 3-án (szerdán) és 5-én (pénteken) is 8 óra és 10 óra között várják a járművezetőket.

Emellett november 5-én, pénteken 14 és 18 óra között a rendőrség „Ligh Friday” akciója keretében a készlet erejéig kerékpárosok kaphatnak ingyen láthatóságot segítő eszközöket, lámpákat, prizmákat, fényvisszaverő mellényeket a Szarvasi út 103. szám alatti OMV kúton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában