oktatási kerekasztal

2021.11.17. 11:14

Az értékmentés és a továbbtanulás is napirenden volt Orosházán

Kihelyezett ülését az Eötvös József Katolikus Iskolában tartotta az oktatási kerekasztal szerdán.

Cs. I.

A régi korhű katolikus osztályteremben dr. Blahó János, Korcsok Marianna, Bojtor István. A szerző felvétele

A résztvevők megismerkedhettek az oktatási intézmény emléktermével, ahol a régi korhű katolikus osztályterem szellemiségét hajdani tárgyi eszközökkel idézik fel. A házigazda, Korcsok Marianna intézményvezető elmondta, szívesen fogadnak iskolai csoportokat, osztályokat, lehetőség van órák megtartására. Az a tapasztalat, ebben a környezetben élvezik a diákok az ismeretszerzést.

A régi korhű katolikus osztályteremben dr. Blahó János, Korcsok Marianna, Bojtor István alpolgármester /A szerző felvétele/

Orosházi identitás, orosházi értékek is napirendre kerültek. Bemutatták a települési, valamint a Nemzeti Köznevelési Értéktárat. Javaslatként elhangzott, a Schola Pro Urbe (Iskolától a városnak) kezdeményezés váljon a település alapítását ünneplő programsorozat az orosházi hét tradicionális részévé. Szó volt az általános- és középiskolások továbbtanulási lehetőségeiről, valamint egy új kezdeményezésről: a végzős osztályok a ballagás előtt ültessenek fát, ezzel létrehozva a ballagók fasorát. Emléktábla jelölje az iskola, az osztályok neveit és a ballagás évét.

Készüljön továbbá egy digitális térkép, hogy melyik fa melyik osztályhoz tartozik. Az osztálytalálkozók alkalmával büszkén tekinthetik meg az egykori orosházi diákok a városképet és a klímát egyaránt kedvezően befolyásoló fasorokat. A kötődés érzése mellett a fasor ökológiai és érzelmi értéket egyaránt képvisel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában