Gazdafórum

2021.11.11. 09:00

Érje meg vidéken élni, dolgozni

Az Orosháza és Térsége Gazdakör gazdafórumot rendezett szerdán este, a vendég dr. Feldman Zsolt mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár volt.

Cs. I.

Brlázs Róbert elnök elmondta, ezeken a találkozókon szerezhetnek friss információkat a gazdák az agrárium hétköznapi aktualitásairól. Ezúttal dr. Feldman Zsolt, a mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár a megújuló vidék, a megújuló agrárium programot ismertette. Ennek a keretében 1100 milliárd forintnyi pályázatot érhetnek el a gazdák az Agrárminisztérium részéről.

Dávid Zoltán polgármester, Brlázs Róbert, dr. Feldman Zsolt

– Kinyitottunk számtalan lehetőséget azok előtt, akik már korábban terményszárítót akartak építeni, kertészetükbe akartak eszközöket vásárolni, vagy állattartó-telepeik fejlesztésére készültek. Vannak újabb forráslehetőségek a kisebb és nagyobb gazdálkodók előtt is – hangsúlyozta az államtitkár a fórumon.

Előadásában kiemelte, az élelmiszerelőállítást kívánják versenyhelyzetbe hozni és ezzel együtt érje meg vidéken maradni, élni, dolgozni.

Kapcsolódó cikk:

https://www.beol.hu/kozelet/helyi-kozelet/oriasi-lehetoseg-elott-all-a-videk-4495940/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában