emlékplakett

2021.11.25. 12:23

A Gyulai Szakképzési Centrum legrangosabb kitüntetéseit adták át

Ünnepélyes keretek között, de szűk körben adták át a Centrum Emlékplaketteket és Centrum elismerő okleveleket át a napokban a Gyulai Szakképzési Centrum Wenckheim termében.

P. G.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Az emlékplakettet és az elismerő oklevelet az intézmény 2018-ban azért hozta létre, hogy méltóképpen elismerje az ott dolgozó oktatók és technikai munkatársak eredményes és lelkiismeretes, hosszú időn át kifejtett munkáját. Az emlékplakett a Gyulai Szakképzési Centrum legrangosabb kitüntetése, mellyel a kimagasló pedagógiai, szakmai munkát, életutat ismeri el a centrum. A díjat szakképző intézményenként évente egy személy kaphatja meg. Ebben a kitüntetésben hárman részesültek.

Kovács Sándorné, a GYSZC Szigeti Endre Technikum és Szakképző Iskola német nyelvtanára és a DÖK segítő tanára, német nyelvi versenyek szervezője és lebonyolítója. Tanulóit sikeresen készíti fel az iskolai megmérettetésekre, de a mindennapi életben szükséges idegennyelv-használatra is.

Schwarcz Júlia a GYSZC Dévaványai Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium magyar szakos tanára. 2001 óta készíti fel magyar nyelv és irodalomból a dévaványai középiskola tanulóit az érettségire, különböző versenyekre, iskolai és városi évfordulós műsorokra és megemlékezésekre. A tehetséggondozás mellett a hátrányos helyzetű tanulókkal is foglalkozik.

Urszuly Péter a GYSZC Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium oktatója, a hegesztők, a gépgyártás technológiai technikusok és a gépészeti szakmacsoport szakoktatója. Mindig törekedett arra, hogy tudása naprakész legyen, akár a digitális kultúra, akár a projektoktatás területén. Tagja a HHR programnak, és aktívan részt vesz a tanulók vizsgafelkészítésében.

A Gyulai Szakképzési Centrum elismerő oklevelét azok kaphatják meg, akik kimagasló pedagógia vagy szakmai teljesítményt érnek el. Az ünnepségen Faragó Jánosné a GYSZC Dévaványai Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium iskolatitkára és Nagyné Dénes Mária a GYSZC Szigeti Endre Technikum és Szakképző Iskola matematika tanára vehette át az elismerést.

A díjakat Kovács Zsuzsanna főigazgató és Simon István Tamás kancellár adták át. A díjazottak nevét a Gyulai Szakképzési Centrum emlékfalán névmegjelöléssel örökítik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában