korszerűsítés

2021.10.08. 17:18

Új autóbuszok fiatalítják Békés megye járműállományát

Az elmúlt hetekben összesen öt darab MAN Lion's City GL A23 típusú csuklós autóbusz, tíz Credobus Econell, és további hét új Credobus Inovell is megkezdte szolgálatát Békés megyében. Az új járműveket pénteken délután adták át hivatalosan is a békéscsabai autóbusz-pályaudvaron.

Busi Ottó

20211008 Békéscsaba Volánbusz átadó Herczeg Tamás országnylési képviselő Szegedi Balázs megyei önkormányzat alelnök dr Bói Lóránd volánbusz vezérigazgató helyettes Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre Gyorgy

Elhangzott, a korszerű csuklós autóbuszokkal Békés megyében a Békés-Békéscsaba, Vésztő Békéscsaba, Újkígyós-Békéscsaba, Csorvás-Békéscsaba, Békéscsaba-Gyula autóbuszvonalakon találkozhatnak az utasok.

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő, Szegedi Balázs, a Békés Megyei Közgyűlés alelnöke és dr. Bói Loránd, a Volánbusz általános vezérigazgató-helyettese mutatta be az új buszokat /Fotók: Imre György/

A Credobus Econell 12 típusú járművek a Füzesgyarmat-Békéscsaba, Vésztő-Békéscsaba, Gyula-Vésztő, Kertészsziget Füzesgyarmat-Szeghalom-Békéscsaba, Nagyszénás-Orosháza, Orosháza-Békéscsaba, Tótkomlós Békéscsaba, Békéscsaba-Gyomaendrőd, Pusztaföldvár-Orosháza, Mezőkovácsháza-Orosháza autóbuszvonalakra érkeztek.

A napokban adtak át 7 új Credobus Inovell 12 típusú szóló autóbuszt is a megyében, mely a Békéscsaba-Debrecen, Orosháza-Debrecen, Csökmő-Békéscsaba, Füzesgyarmat-Békéscsaba, Vésztő-Békéscsaba, Tótkomlós-Szeged, Mezőkovácsháza-Békéscsaba, Békéscsaba-Szarvas viszonylatokon közlekedik majd.

Az átadó ünnepségen Herczeg Tamás, országgyűlési képviselő beszédében a közösségi közlekedés előnyeit taglalta, illetve buzdította a Békés megyeieket, hogy ha lehetőségük van rá, használják a járműveket.

Hangsúlyozta,

ma már többféle igénynek kell megfelelnie egy-egy busznak, egyrészt az utasok által elvártaknak, másrészt a környezetvédelmi előírásoknak.

Szegedi Balázs, a Békés Megyei Közgyűlés alelnöke kiemelte, az új buszok beszerzése hozzájárulhat ahhoz, hogy könnyebben elérhetőek legyenek a helyi lakosok számára fontos szolgáltatások. Utalva erre úgy fogalmazott: egyfajta paradoxon, hogy éppen a közlekedés fejlesztése, komfortosabbá tétele segítheti a helybenmaradást a térségben.

Éveket fiatalodtak

– Járataink Békés megyében több mint 50 kistelepülés lakói számára teszik lehetővé a városok kényelmes és gyors elérését. A forgalomba álló összesen mintegy 1,56 milliárd forint értékű 22 új autóbusz éves szinten 1,6 millió utas számára nyújt biztonságos és minőségi szolgáltatást. A járműveknek köszönhetően a megye autóbusz állományának átlagéletkora 14,7 évről 12,2 évre csökkent, és a flotta 11 százaléka újult meg – mondta el dr. Bói Loránd, a Volánbusz általános vezérigazgató-helyettese.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában