Magyar Kézművességért díj

2021.10.18. 07:01

Rangos elismerést érdemelt ki a sarkadi Sárközi Sándor

A Magyar Kézművességért díj arany fokozatát vehette át nemrég az Ipartestületek Országos Szövetségének (IPOSZ) elnökétől, Németh Lászlótól a Sarkadi Ipartestület leköszönt elnöke, jelenlegi elnökségi tagja, Sárközi Sándor.

L. B.

Elmondta, hogy anno a kőművesszakmát választotta, amit a mai napig szeret, a 70-es és 80-as években rengeteg házat építettek. 1975 óta önálló kisiparos, egyéni vállalkozó. Ugyanebben az évben lett tagja az akkor 110 tagot számláló Sarkadi Ipartestületnek, ahol 1990-ben választották elnökségi tagnak és elnöknek, ezt a tisztséget három évtizeden keresztül töltötte be.

Sárközi Sándor vallja: a szakmának van becsülete /Fotó: Lehoczky Péter/

Bár a vezetéstől elköszönt, elnökségi tagként továbbra is segíti a munkát. Mindig is foglalkoztatta az utánpótlás kérdése, igyekezett továbbadni a fiatalok számára a szakma szeretetét. Rendszeresen részt vett a pályaválasztási vásárokon, a szakmák éjszakáján. Rengeteg jó képességű, ügyes kezű fiatallal találkozott, és volt, amikor a szülő sem volt tisztában azzal, hogy a gyermeke milyen tehetséges. Bízik abban, hogy egyre több ifjú dönt szakma tanulása mellett.

– A szakmának van becsülete. Keresik a szakembereket, mind a magánemberek, mind a vállalatok, akad bőven munka

– folytatta, hangsúlyozva, olyan szolgáltatást kell nyújtani, hogy a helyiek elégedettek legyenek.

Örömtelinek mondta, hogy felújították 11 millió forint támogatásból a Sarkadi Ipartestület székházát a Kossuth utcában, ahol kiteljesedhet a tagság. Előrelépésként értékelte, hogy az elmúlt időszakban másfélszeresére emelkedett a tagok száma, és immár a harmincat közelíti, és többféle iparos, így burkoló, kőműves, festő-mázoló, gipszkartonozó is képviselteti magát.

Hangsúlyozta:

tisztelettel kell gondolni az elődökre, akik komoly örökséget hagytak hátra, azokra, akik lehetőséget adtak arra, hogy a nagy múltú, több mint 130 éves szervezet folytathassa a munkát és fennmaradhasson.

Kiemelte: a tagság a pártolókkal együtt több generációt képvisel, a Sarkadi Ipartestület pedig valódi jövőképpel rendelkezik.

Sárközi Sándor 2014 óta önkormányzati képviselőként is dolgozik, ugyanazokért a célokért, mint a Sarkadi Ipartestület berkeiben: képviseli a szakmák érdekeit, szakmaválasztásra ösztönzi a fiatalokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában