egészséges életmód

2021.10.22. 21:00

Őszi gyaloglásra csalogat az orosházi iroda

A Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet Egészségfejlesztési Irodája (EFI) városi gyaloglóklubot indított, ahol heti rendszerességgel összejönnek a jelentkezők.

Cs. I.

– Célunk, hogy az őszi hónapok alatt is felhívjuk a figyelmet a rendszeres testmozgás fontosságára, és az idősebb korosztály számára is aktív közösségi programot biztosítsunk. A klub nem csak az időseket várja. Csatlakozhat hozzánk bárki, aki kedvet érez egy kellemes napközbeni sétához – ismertette Szpisjak Brigitta. Az EFI irodavezetője hangsúlyozta, a séta egy olyan mozgásforma, amihez nincs szükség komoly befektetésre, elég hozzá egy sportcipő.

– A gyaloglás jótékony hatású, karbantartja az izmokat, csökkenti a stresszt, javítja a hangulatot, növeli az önbecsülést. Tudományosan igazolt, hogy már a napi rendszerességgel végzett tempós gyaloglás is kedvezően befolyásolja a vérnyomást, a test zsírtartalmát és a koleszterinszintet is, ezért bármikor, bárkinek ajánlott – tette ­hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában