Békéscsaba

2021.10.09. 09:00

Nyomdaipari Oktatási Ankét tartottak a szakképzési centrumban

Kedden zajlott le a Békéscsabai Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium Nyomdaipari Tudás- és Képzőközpontjában a Nyomdaipari Oktatási Ankét, amely mérföldkőnek számít a nyomdászképzésben.

Fotók: Békéscsabai Szakképzési Centrum

A Nyomda-és Papíripari Szövetség, a Nyomtatott Kommunikációért Alapítvány, a Budapesti Gépészeti SzC Szily Kálmán Technikum és Kollégium, a Győri SZC Sport és Kreatív Technikum, a Kecskeméti Szakképzési Centrum és a Marzek Kner Packaging Kft. vezetői tekintették meg a Tudásközpont épületét és nyomdaipari berendezéseit, majd egy kerekasztal beszélgetés keretében megtárgyalták az iskolák közötti együttműködés lehetőségeit.

Fotók: Békéscsabai Szakképzési Centrum

A jelenlévők egyet értettek abban, hogy a Tudásközpont által az iparág olyan egyedülállóan felszerelt, modern tanműhellyel gazdagodott, amely alkalmas széles látókörű, jól képzett, naprakész szakemberek kibocsájtására. Közös célként tűzték ki, hogy az ország bármely pontján nyomdászatot tanuló diákok és az őket tanító szakemberek megismerjék és használhassák a békéscsabai Tudásközpont infrastruktúráját projektnapok, gyakorlati hetek, illetve továbbképzések keretében.

Ezen törekvéseiket egy szándéknyilatkozat aláírásával erősítették meg. Az iskolák ilyen jellegű, egész országon átívelő összefogása példaértékű lehet más szakmák számára is. Biztosak vagyunk abban, hogy az együttműködéssel új fejezet nyílik a nyomdászképzésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában