helyesírási verseny

2021.10.28. 06:50

Gyöngybetűket kerekítettek Magyarbánhegyesen

A Dr. Illyés Sándor Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Kollégium és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Magyarbánhegyesi Tagintézményének gyógypedagógusai évek óta kiemelt feladatként kezelik a régió sajátos nevelési igényű tanulóinak meghirdetett versenyek megszervezését.

Cs. I.

Az idei tanév első megmérettetése volt a III. Farkas Zsuzsi szépírásverseny. Békés megye nyolc intézményéből 98 gyöngybetűkkel író diák érkezett felkészítő tanáraikkal. Kortárs gyermekirodalmi művek részleteiből kellett másolniuk, megadott idő alatt a tanulóknak.

A Gyulai Tankerületi Központ és az Erősödő Családi Kötelékekért Alapítvány támogatásának köszönhetően kaptak könyveket a diákok.

A szakmai zsűri a leírt szöveg összképét, a szövegsorok harmóniáját, a betűk egyenletességét, a tévesztések számát figyelembe véve bírálta az elkészült munkákat. A sajátos nevelési igényű tanulóknak a verseny különösen alkalmas arra, hogy pozitív megerősítésben részesülhessenek. A helyezést elért tanulók könyvjutalmat kaptak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában