Nagyszénás

2021.10.12. 07:03

Figyelemfelhívás a nők védelmében

A Magyar Rákellenes Liga nagyszénási alapszervezete 2010 óta immár 12 alkalommal sétált.

Cs. I.

A mellrák elleni küzdelem hónapjában így hívják fel a figyelmet a megelőzés, az önvizsgálat, az időben észlelt megbetegedés kezelésének fontosságára. Majd félszázan gyülekeztek a hétvégi programra. Most is elhangzott, milyen fontos a mozgás, az egészséges ­életmód. Ezt erősítették az idősek, szeniorzumbájukkal mutattak példát. Sokáig a szénásiak héliumos lufikat eresztettek a magasba. Ehelyett valami maradandót szerettek volna a megemlékezéshez kapcsolni idén: árvácskákat ültettek, emlékezve azokra, akiket legyőzött a betegség.

Ilyenkor a méhnyakrákra is felhívják a figyelmet, minden alkalmat megragadnak, hogy a prevencióról minél több szó essen. Akik egész évben ezért a jó ügyért dolgoznak, önkénteskednek, szerveznek, tájékoztatnak, a Mályvavirág Alapítványtól nagyköveti címet kapnak: Nagy Attiláné védőnő, MRL-önkéntes, Lacziné Ficzere Erika védőnő és Szpisjak Brigitta egészségfejlesztő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában