idősek napi rendezvény

2021.10.03. 21:00

Elhunyt orvosaik előtt tisztelegtek Pusztaföldváron

Az idősek napi rendezvény keretében avattak emléktáblát az orvosi rendelő épületében. Sonkolyos Szabolcs polgármester kezdeményezését támogatta a testület, s így vált rendhagyóvá az idei rendezvény.

Cs. I.

A település, a közösség életében vannak mindennapi hősök, akik egész életükben az itt élő emberek egészségéért dolgoztak. Az elhunytaknak már nem tudnak személyesen köszönetet mondani, de a hozzátartozóknak igen. A hálás utókor a község három volt gyógyítójának emléke előtt így tiszteleg. Az orvosi rendelő várótermében szombaton a polgármester leleplezte Lászlóné Házi Magdolna evangélikus lelkész és az orvosok családtagjainak jelenlétében az emléktáblát.

Dr. Tabi László János és munkássága sok földvári emlékezetében él. 1956-ban lett Pusztaföldvár körzeti orvosa. Kiváló szervező volt, egy véradás alkalmával lett Pusztaföldvár országosan első, a kapott állami juttatásból megépülhetett 1964-ben az orvosi rendelő, ahol végre méltó körülmények között gyógyíthatott. Dr. Horváth István Mihály 1967-től dolgozott a településen körzeti orvosként. Sokszor a kardoskúti körzetet is ő látta el. A gyógyításon túl dolgozott azért, hogy a településre bevezessék a gázt, a vezetékes ivóvizet.

Dr. Szabó Edgár Szegeden szerzett orvosi diplomát, a gyakornoki évek után az orosházi kórházban sebész szakorvosként dolgozott. Akkor ismerte meg a földváriakat, amikor Horváth doktort helyettesítette. Végül úgy döntött, elvállalja a praxist és házi orvos lesz. 15 évig gyógyított a községben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában