Galériával

2021.10.26. 17:29

A szociális ágazat munkatársait köszöntötték Békéscsabán

A szociális szféra munkatársait köszöntötték kedden a Csabagyöngye Kulturális Központban. A rendezvényen Szarvas Péter polgármester és dr. Csicsely Ilona, a családügyi és népjóléti bizottság elnöke átadták a Kiváló Szociális Munkáért kitüntetéseket is, amit idén Bátori Zsuzsanna, a Békéscsabai Kistérségi Egyesített Szociális Intézmény igazgatója, valamint a Mi-Értünk Prevenciós és Segítő Egyesület közössége – Mező Andrea elnök és munkatársai, dr. Kónya Tamás és Papp József – érdemelte ki.

Licska Balázs

20211026 Békéscsaba Szociális munkások köszöntése a képen Papp József munkatárs dr Kónya Tamás szakértő Mező Andrea vezető Szarvas Péter polgármester dr Csicsely Ilona elnök fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: Bencsik_Adam

Szarvas Péter köszönetet mondott a szociális terület munkatársainak a szolgálatért, a példamutató helytállásért, hogy támaszt, reményt és hitet adnak a segítségre szorulóknak, legyen szó akár idősekről, fogyatékkal élőkről, hajléktalanokról, szenvedélybetegekről. Új látásmódot követelt és rendkívüli terhet rótt a szakemberekre az elmúlt időszakban a koronavírus-járvány.

A polgármester emlékeztetett: több, a szociális területet érintő fejlesztés valósult meg az elmúlt években, több telephely újult meg, voltak fejlesztések az Ady Endre utcai és az Életfa idősek otthonában is.

Új védőnői centrum épült, megújult a Bartók Béla úti pszichológiai tanácsadó épülete. A területen dolgozó civil szervezeteket ugyancsak segíti az önkormányzat.

Bátori Zsuzsanna Szarvas Pétertől és dr. Csicsely Ilonától vette át a díjat /Fotók: Bencsik Ádám/

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő elmondta, az ágazatban több mint ötszázan dolgoznak Békéscsabán, az ellátottak száma több ezerre tehető. Hangsúlyozta, a szociális szféra munkatársai jövőre 20 százalékos béremelésre számíthatnak. Azt kérte, hogy ugyanazzal az elszántsággal, szeretettel és szakértelemmel végezzék a munkát, ahogy eddig is.

A díjazottak méltatása során elhangzott: Bátori Zsuzsanna az egészségügyben kezdte meg pályafutását, a szociális ellátás területére 1990-ben került. Az elmúlt évtizedekben folyamatosan képezte magát, a szociális ágazat különböző területein szerzett végzettségeket. Vezetői rátermettségét a sokéves szakmai tapasztalat, a tanulmányai során elsajátított tudás garantálja.

Szívügyének tekinti a demencia témakörét. A Mi-Értünk Prevenciós és Segítő Egyesület 2000-ben alakult, komplex, egészséges életre nevelő programokat valósítanak meg. A célcsoportba tartoznak azok, valamint azok családtagjai, ismerősei, akik függőségben szenvednek, legyen szó akár kábítószerről, alkoholról, cigarettáról, internetről. A szolgáltatást igénybe vevőknek névtelenséget biztosítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában