Pusztaföldvár

2021.09.09. 22:19

Orgonamuzsika csendült fel a tanyavilágban

Rákász Gergely érkezett a Pusztaföldvárhoz közeli Valaczkai tanyára csütörtökön. A helyszínt ezúttal nem csak a pihenés miatt választotta: egy különleges koncertélményt kínált az orgonamuzsika kedvelőinek. 

Fotó: Palcsek Istvan

Tanyakoncertet adott a művész ott, ahol a díszletet a természet alkotta meg: napraforgótáblákkal, a learatott gabona aranyló tarlójával, a naplemente által vörösre festett horizonttal. Csizmadia Sándor házigazda pedig a környezethez illően kolompszóval jelezte, elérkezett a koncertkezdés ideje.

Fotók: Palcsek István

Megtelt a tanya udvara, majd kétszáz vendég a csillagfényes estén igazi örömzenét élvezhetett. A művész elárulta, ez a hely számára a menedéket jelenti, ha erre jár, itt megpihen. Kedveli ennek a meghitt helynek a hangulatát.

Rákász Gergely finom humorral fűszerezett zenei csemegét nyújtott át közönségének, ehhez hívta segítségül a híres zeneszerzőket. Strauss Sosztakovics, Ravel, Vivaldi műveiből csendültek fel részletek a hamisítatlan alföldi tanyavilág éjszakai csendjében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában