pályázat

2021.09.30. 17:29

Munkát és megélhetést adnak Békés megyében

Befejeződött a füzesgyarmati Ösvény Esélynövelő Alapítvány „Foglalkoztatás 2019, „Esélyt teremtünk!” című pályázata, melynek átfogó célja a megváltozott munkaképességű személyek munkaerőpiaci integrációját elősegítő innovatív szakmai programok és foglalkoztatást népszerűsítő rendezvények támogatása volt.

Busi Ottó

A helyi Közösségi központban csütörtökön délelőtt megtartott zárórendezvényen Szekeres Pál miniszteri biztos, és dr. Kovács József országgyűlési képviselő köszöntötte a résztvevőket, majd beszédet mondott dr. Rákóczi Attila, a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója, Palkóné dr. Dömsödi Tímea, Budapest Főváros Kormányhivatala Rehabilitációs Főosztályának vezetője, és Stixné Barakkó Györgyi, a Dél-Alföldi Társadalmi Esélyteremtési Igazgatóság igazgatója. Dr. Kincses László, az Ösvény Esélynövelő Alapítvány kuratóriumi elnöke és Sarkadi Zoltán Zsolt, az alapítvány ügyvezetője pedig a programot, és annak eredményeit mutatta be.

A rendezvényen a programot, és annak eredményeit mutatták be /Fotó: L. P./

Megtudtuk, a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásának lehetőségeiről és előnyeiről szóló programban 5 szakmai nyílt napot rendeztek az alapítvány rehabilitációs üzemeiben. Ezek célja a munkáltatók és társadalom közvetett és közvetlen szereplőinek érzékenyítése kommunikációval, tájékoztatással, ismeretátadással. Mindezt azért, hogy minél több munkáltató megismerje a célcsoportot, befogadóvá váljanak és a későbbiekben munkát, megélhetést biztosítsanak a megváltozott munkaképességűek, fogyatékkal élők részére is.

Félezer embert foglalkoztatnak

Az 1999-ben létrejött Ösvény Esélynövelő Alapítvány jelenleg 603 főt foglalkoztat, ebből 517 fő megváltozott munkaképességű embernek biztosít munkalehetőséget 22 akkreditált telephelyén Békés megyében, 6 kistérségben. Foglalkoztatóként fő profilja a betanított jellegű bérmunka rehabilitációs foglalkoztatásban résztvevők és fejlesztő foglalkoztatottak számára, valamint szociális alapszolgáltatást biztosít pszichiátriai betegek és idősek számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában