új csoportszoba

2021.09.04. 09:47

Kibővítik a zsadányi óvodát

Megkapta a az önkormányzat a szükséges 11 millió forintos pluszforrást, így összesen mintegy 57 millió forintból bővítik a Tündérkert óvodát – mondta Dudás Árpád polgármester.

L. B.

20210806 Zsadány Bővítik az óvodát képen: Dudás Árpád polgármester fotó: Licska Balázs (LB) Békés Megyei Hírlap

Fotó: Licska Balázs

Emlékeztetett, miszerint a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében korábban 46 millió forintot nyert a fejlesztésre az önkormányzat, a közbeszerzési eljárás során azonban kiderült, hogy az nem elég a beruházás megvalósítására, a legkedvezőbb ajánlat is magasabb összegről szólt. Most, hogy megérkezett a többlettámogatás, elindulhatott a munka. Dudás Árpád kifejtette, hogy az óvoda jelenleg 65 férőhelyes, a képviselő-testület döntése értelmében azonban ezt a létszámkorlátot megemelték 20 százalékkal, így tud fogadni 78 gyermeket is, és hozzávetőleg az intézménybe ennyi kicsi jár.

Dudás Árpád elmondta, elindult a munka /A szerző felvétele/

Ha a fejlesztés során elkészül az újabb csoportszoba, akkor a férőhelyek számát 80-ra növelhetik, és ha ez megtörténik, akkor a jövőben nem kell a mostanihoz hasonló döntéseket hoznia a képviselő-testületnek. A polgármester hangsúlyozta, mindezek alapján látható, hogy rendkívül indokolt beruházás valósul meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában