galériával

2021.09.22. 14:42

Huszonöt éve vette fel Kós Károly nevét a csabai középiskola

Kettős jubileumot ünnepel idén a BSZC Kós Károly Technikum és Szakképző Iskola: az intézmény ötven évvel ezelőtt kezdte meg működését, illetve 25 éve vette fel az erdélyi polihisztor, Kós Károly nevét. Ebből az alkalomból tartottak szerdán ünnepséget a középiskolában.

L. B.

20210922 Békéscsaba A Békéscsabai Szakképzési Centrum Kós Károly Technikuma és Szakképző Iskolája alapításának 50. évfordulója alkalmából jubileumi rendezvénysorozatot szervez. Az eseménysor első állomásaként, szeptember 22-én "KÓStoló" címmel fotókiállítás nyílik az intézményben. A rendezvényen Herczeg Tamás országgyűlési képviselő köszönti az érdeklődőket. Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre Gyorgy

Lestyánné Hricsovinyi Julianna igazgató elmondta, hogy egy programsorozattal készültek a jeles évfordulóra, amit egy fotókiállítással nyitottak meg. A felvételeket a diákok készítették a gyakorlati foglalkozások során, és a jövőben a tárlat a békéscsabai bevásárlóközpontban is látható lesz.

Hangsúlyozta,

hogy az intézmény az elmúlt fél évszázad alatt jelentős fejlődésen ment keresztül, immár többféle képzést nyújt a fiatalok számára.

A régi korokat felelevenítették az egykori igazgatók is, akik éveken át vezették a középiskolát, így dr. Baukó Mihály, Nagy Sándor és Szánduné Ujszigeti Gabriella is, aki elmondta, hogy 2012-ben költöztek a Baross utcából a Kazincy utcába, és a korábban általános iskolaként szolgáló épület felújításban, az átalakításban, a takarításban a pedagógusok és a diákok is kivették a részüket.

Lestyánné Hricsovinyi Julianna igazgató beszélt az évfordulóról /Fotók: Imre György/

Az ünnepségen részt vett többek között Herczeg Tamás országgyűlési képviselő, Szarvas Péter polgármester és Varga Tamás alpolgármester, dr. Rákóczi Attila, a kormányhivatal főigazgatója, valamint a BSZC részéről Mucsi Balázs főigazgató és több intézményvezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában