békéscsaba

2021.08.14. 22:00

Több ezren vettek részt a Lencsési Közösségi Ház népünnepélyén

Vattacukor és pattogatott kukorica illata töltötte meg szombat délután és este a Lencsési-lakótelepen a Féja Géza teret, ahol immár 28. alkalommal rendezte meg a Szent István Napi Előzetest az idén harmincéves Lencsési Közösségi Ház.

L. B.

20210814 Békéscsaba Családi nap a Lencsési Közösségi Háznál fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: Bencsik_Adam

Takács Péter, az intézmény vezetője elmondta, a rendezvény célja, hogy legyen augusztus 20-át megelőzően egy külön program, mondhatni népünnepély a városrészben. Bár az eseményt főleg a Lencsési-lakótelepen élők számára hívták életre, arra az egész városból ellátogatnak, és most is több ezren vettek rajta részt.

Megtelt családokkal a Féja Géza tér /Fotók: Bencsik Ádám/

Sorolta, miszerint a kisgyerekek többek között lovagolhattak, sétakocsikázhattak, illetve arcfestés és csillámtetoválás, szabadtéri játszóház várta őket. A fiatalok és a felnőttek pedig koncerteken szórakozhattak.

Rengeteg érdeklődőt vonzott a csorvási fúvószenekar felvonulása a Lencsési úton, a Borra-Való Együttes műsora, de fellépett Szabó Szabolcs, azaz Szabyest, a fiatalok egyik kedvence is, Hevesi Imre pedig örömzenével jelentkezett. Közben a látogatók megnézhették a Márvány Fotóműhely szabadtéri kiállítását. A rendezvényt idén tűzijáték helyett látványos lángshow zárta.

Ünnepi beszédet mondott dr. Ferenczi Attila önkormányzati képviselő, a lakótelepi részönkormányzat elnöke. Hírportálunknak elmondta, a sok-sok magyar király közül az egyik legkiemelkedőbb az államalapító, Szent István, így egyrészt az ő méltósága, másrészt pedig a lakótelep közösségének ereje megérdemli, hogy augusztus 20-át megelőzően egy családias rendezvényt szervezzenek a Lencsési-lakótelepen.

Kiemelte: a program mindig tartalmas és színvonalas. Fontosnak nevezte, hogy újra találkozhattak az emberek, hogy a járvány miatti bezártság után ismét felszabadultan szórakozhattak együtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában