projekt

2021.08.22. 21:00

Megoldják a szennyvíz elvezetését a Dombegyházán

Kiemelt kormányzati projekt a Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság konzorciumi partnerségével a dombegyházi önkormányzat által elnyert 2 milliárd 334 millió forint támogatásból megvalósuló szennyvízberuházás.

Cs. I.

A projekt célja egy korszerű szennyvíztisztító telep, valamint szennyvízcsatorna-hálózat kiépítése. Dr. Varga Lajos polgármestertől megtudtuk, eddig Dombegyházon a keletkező kommunális szennyvíz elvezetése nem volt megoldott. A szennyvizeket a lakosság zárt és szikkasztó rendszerű szennyvíztárolókban gyűjtötte.

– A jelenleg is zajló beruházás keretében kiépült a 19 kilométeres szennyvízelvezető hálózat, valamint az azon érkező szennyvizet befogadó tisztítótelep. Kilencvennyolc százalékos a készültség, a lakossági rákötések zajlanak – tájékoztatott a polgármester, aki kiemelte, a település életében az eddigi legnagyobb beruházáshoz a lakossági önrész nem a dombegyháziakat terheli.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában