kackiás - galériával

2021.08.23. 13:50

Nagy Balázs és Kádár Ferkó bajszát is díjazta a zsűri a mustrán

A hétvégi Kiskunfélegyházán rendezett XII. Kunsági Bajuszfesztiválon két Békés megyei bajuszkirály érdemelt ki egyaránt második helyet természetes bajusz, illetve bajusz-szakáll kategóriában.

Ny. L.

Tizenkettedik alkalommal rendezték meg a Kunsági Bajuszfesztivált, amelyre négy kategóriában, harmincöten neveztek.

A mustra szakállas-, kifent-, természetes- és magyar bajusz kategóriákban zajlott és díjat kapott a legnagyobb fesztávú bajusz is. A gondosan ápolt arcszőrzetekkel kapcsolatban számtalan bölcsességet mondtak el a mustra résztvevői:: „Bajusz alól édes a csók”, „Egy férfi a bajusz nélkül olyan, mintha nem lenne felöltözve”, „A magyar bajusz nem csak szőr”.

Nagy Balázs és Kádár Ferkó

Pajzánabb megfogalmazások is akadtak, de azokat most nem idéznénk, hiszen az „előmustrán” gyermekek is indulhattak. Igaz, csak ketten „pödörhették” rajzolt bajszukat: a 2,5 éves Szolnoki-Borda Zsombor Csongrádról és a 13 éves, miskolci Sólyom Hunor János.

Fotó: Tapodi Kálmán

A természetes bajusz kategóriában Nagy Balázs nyugdíjas újkígyósi elektroműszerész, a bajusz-szakáll kategóriában pedig Kádár Ferkó békéscsabai vándorfotós szerzett ezüstérmet. A kackiás bajusz titkáról elmondták, egy a lényeg, nem kell háborgatni, csak időnként igazítani. Hozzátették, a magyar bajusznak elismertsége van az egész világon. Salvador Dali festőművésztől, a világ leghíresebb bajszosától megkérdezték 1954-ben: ez vicc? Azt válaszolta, hogy a személyisége legkomolyabb része, egy nagyon egyszerű magyar bajusz.

Kapcsolódó cikkünk:

https://www.baon.hu/kozelet/helyi-kozelet/podort-kackias-hetyke-ezek-az-urak-viselik-a-legszebb-bajszokat-4185422/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában