útfelújítás

2021.08.08. 17:00

Húszmillió forintot nyert Méhkerék

A Széles utca burkolatának javítására nyert 20 millió forintot az önkormányzat, miután sikeres pályázatot adott be a Belügyminisztérium felhívására – számolt be Tát Margit polgármester. Hogy a beruházás megvalósulhasson, a község 3 millió forintot biztosít saját forrásból.

L. B.

Kiemelte, a fejlesztési célok között az egyik legfontosabb, hogy növeljék a szilárd burkolattal ellátott utak arányát, valamint javítsák az immár aszfaltozott, ám leromlott állapotban lévő szakaszokat. Elmondta, a szilárd burkolatú utcák döntő többségében lakossági összefogással épült út, ezért a helyiek jogos igénye, hogy azokat karbantartsák.

Kifejtette, gyűjtőútnak mondható, komoly forgalmat bonyolít le az Ady Endre, a Bajcsy-Zsilinszky, a Szabó Pál, a Dankó, a Váci és a Bocskai utca, itt utat építenének. A szilárd burkolatú Széles és Eminescu utcák szintén hatalmas igénybevételnek vannak kitéve, az állapotuk bizonyos helyeken kritikus.

Hangsúlyozta, sok pénzt költöttek az elmúlt időszakban az útalapos utcák karbantartására. Zúzalékkal teszik rendbe a mezőgazdasági utakat, hogy átmenő forgalom esetén a nagy járművek ne a teljesen felújított Kossuth utcán közlekedjenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában