zenit

2021.08.25. 17:26

Fúvósok dallamai zengik be Békéscsaba belvárosát

Csütörtökön kezdődik a XXXV. Zenei Ifjúsági Találkozó Békéscsabán. Az augusztus 28-ig tartó fesztivál fellépői a Szent István téren és a Csabagyöngye Stégen szórakoztatják majd a közönséget.

N. Sz.

20201002 Békéscsaba Zenit, a Zenei Ifjúsági Találkozó és Fúvószenekari Fesztivál a Csabagyöngye Kulturális Központban. Fotó: Lehoczky Péter LP Békés Megyei Hírlap

Forrás: Archív /Lehoczky Péter/

Fotó: Lehoczky Péter

Endreffy Petra kulturális szervező elmondta, a program este 6-tól a Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar felvonulásával veszi kezdetét. Pénteken este 7 órától a Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar lép színpadra, majd a Brass Time varázsolja el showműsorával a közönséget.

A szervezők minden korosztályt megszólítanak, idén első alkalommal gyermekprodukció is színesíti a ZENIT palettáját. A családok szombaton este 6-tól a Döge Csaba és Szilágyi Attila által összeállított „Néma furulya” interaktív zenés mesei produkciót tekinthetik meg. Később a PTE Brass Band, majd Kuna Vali és a Fortissimo muzsikája fűszerezi az estét, a békéscsabai közönség az ő nevüket már jól ismerheti.

A zenekarok versenyszakmai megmérettetésére idén nem kerül sor, ám a jövőben a szervezők vissza szeretnék hozni a hagyományt. A fellépések eső esetén sem maradnak el, ha rosszabbra fordul az idő, a kulturális központ belső terébe helyezik át a koncerteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában