együttműködés

2021.08.04. 20:20

Az álláskeresőket segítették Orosházán

Több hónapos igényfelmérés és előkészítés, majd többévi megvalósítás után idén július végén lezárult a 300 millió forintos TOP-os, Helyi foglalkoztatási partnerség kialakítása az orosházi járásban című projekt az önkormányzat vezetésével.

Cs. I.

Elsődleges célcsoportját a járásban élő hátrányos helyzetű és inaktív álláskeresők alkották 54 hónapon át. Kiemelt cél volt a hátrányos helyzetűek munka­erőpiacra történő be-, illetve visszavezetésének támogatása, igazodva a helyi vállalkozók igényeihez. A paktum közvetlen célja volt az Orosházi járásra kiterjedő, helyi foglalkoztatási együttműködés létrehozása.

Képzési és foglalkoztatási programok valósultak meg. Munkaerőpiaci szolgáltatásban 234-en vettek részt. Olyan képzéseket biztosítottak nekik, melyek elvégzésével gyorsabban el tudtak helyezkedni a járásban. A konzorcium a helyi vállalkozások, szervezetek együttműködésének erősítéséért is tett. Voltak olyan fejlesztések, amelyek hozzájárulnak a munkáltatók gazdasági aktivitásának növeléséhez és ösztönzik a foglalkoztatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában