Beruházás

2021.07.22. 11:18

Több mint hárommilliárd forintból épül új Reál üzlet Békéscsabán

Jelentős beruházás zajlik az egykori Békéscsabai Kötöttárugyár (BÉKÖT) helyén.

Mint ahogy arról már korábban írtunk, egy élelmiszer-kiskereskedelmi áruház épül az Andrássy és a Kazinczy utca sarkán. A hárommilliárd forintot meghaladó beruházással kapcsolatban Szarvas Péter a város polgármestere elmondta, számos békéscsabai lakos kötődik valamilyen módon a BÉKÖT-höz.

Szarvas Péter a sajtótájékoztatón /Fotók: KIss Zoltán/

– Az elmúlt évek során több lakossági jelzés érkezett az önkormányzathoz a terület állapota miatt. Ezért is bír nagy jelentőséggel, hogy június hónapban felvonultak az első munkagépek a helyszínen és látták a békéscsabaiak, hogy az egykor szebb napokat élt terület megújul, új funkciót kap – hangsúlyozta a városvezető. Hozzáfűzte: a beruházók jóvoltából, annak részeként jelzőlámpa kerül az Andrássy út, a Kazinczy utca és a Tulipán utca kereszteződésébe.

Már zajlanak a munkálatok

Tyetyák Magdolna, a beruházó Élésker Kft. ügyvezetője a cégcsoporttal kapcsolatban kiemelte: munkavállalóik száma több mint 400 fő, éves árbevételük pedig közel 9 milliárd forintot tesz ki. A megyében, a Reál-hálózat tagjaként, 2005 óta franchise rendszerben 40 élelmiszerüzlet feladatait szervezik.

A kivitelező cég részéről Turi Zsolt, a ConstructX Kft. ügyvezető igazgatója kifejtette, a tervek szerint a legmodernebb alapanyagokból és technológiával egy 2400 négyzetméter és egy 800 négyzetméter hasznos alapterületű üzlethelyiség épül, valamint az azokat kiszolgáló 211 férőhelyes parkoló is helyet kap majd az összesen 12 ezer négyzetméteres területen.

A beruházás előreláthatólag jövő év második negyedévében zárul le, ekkor nyílhat majd meg a kiskereskedelmi üzlet is.

Tyetyák Magdolna

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában