Mezőkovácsháza

2021.07.09. 21:22

Példás életút, szakmai alázat jellemzi a díjazottakat

Rendhagyó módon és helyszínen rendezték meg pénteken délután a Semmelweis napi városi ünnepséget.

Cs. I.

Balról Telek Sándor és dr. Tatár Mária, a két díjazott.

Megtelt a Kalocsa Róza Művelődési Központ nagyterme, ahol azok gyülekeztek, akik a koronavírus elleni védekezéshez bármilyen módon kapcsolódtak. Csepreghy Elemér polgármester rendkívülinek nevezte az eltelt 1,5 évet és köszöntötte azokat, akikre a vírus megjelenésétől minden körülmények között számíthattak.

– Közös erőfeszítésekkel mentettek emberéleteket, ezért is kell köszönetet mondanom a város és a térség lakóinak a nevében – fogalmazott, majd párhuzamot vont a korában úttörőnek számító Semmelweis és korunk hősei között. Ebből az alkalomból városi kitüntetéseket, emlékplaketteket adtak át mindazoknak, akik az egészségügyben feladataikat tartósan magas színvonalon és felelősségteljesen végzik, munkájukat példamutatóan látják el.

Telek Sándorné és dr. Tatár Mária, a két díjazott

– Mezőkovácsháza Város Szolgálatáért kitüntetést kapott dr. Tatár Márta háziorvos, aki 1994-től dolgozik a városban. 27 éve megbízható szakmai munkájával elismerést és bizalmat szerzett betegei, a lakosság körében. Kivételes ember is, nem mindennapi emberi tulajdonságokkal felruházva. A díj átvételekor a doktornő bejelentette, pénzjutalmát felajánlja a helyi mentőalapítvány javára.

Polgármesteri Elismerő Oklevelet adományozott a polgármester a bizottsági elnökökből álló szakmai közösség véleményezését követően több évtizedes, példaértékű és magas színvonalú védőnői tevékenysége elismeréséül Telek Sándornénak. 1965-ben került Mezőkovácsházára. A munkája volt a hivatása. Számtalan szakmai elismerést kapott. 41,5 év munkaviszony után 2006-ban ment nyugdíjba, de azóta is aktív közösségi ember.

A szerző felvételei

A járvány idején azok, akik a védekezésben kiemelkedő szerepet vállaltak s áldozatos munkájuk nélkülözhetetlen volt az elmúlt időszakban, az irántuk érzett tisztelet kifejezéseként emlékplakett adományt vehettek át (közösségek, személyek egyaránt). Csepreghy Elemér polgármester és dr. Rigler Magdolna képviselő huszonöt díjazottat köszöntött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában