Almáskamarás

2021.07.31. 17:58

Közel ötszázmillió forintból újítják fel az útszakaszt

Két település, Kunágota és Almáskamarás között útépítés zajlik. Az arra közlekedőknek számítaniuk kell némi időveszteségre, lámpás forgalomirányításra, félpályás haladásra. Mazán Attila, Almáskamarás polgármestere elmondta, 5,7 kilométeren megjavítják az útburkolatot. Bizonyára sokan várják, hogy a nagyon rossz útpálya végre a biztonságos közlekedést szolgálja.

Cs. I.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályán ismertették, a 4437-es jelű úton, Almáskamarás és Kunágota között zajló útfelújításra a társaságuk június 21-én adta át a munkaterületet a kivitelezőnek. A Magyar Falu Program részeként megvalósuló felújítás kivitelezési költsége mintegy 475 millió forint.

Tartalmazza az útpálya teljes körű felújítását, kétrétegű aszfalt­megerősítést és a szükséges helyeken a teljes pályaszerkezeti cserék elvégzését. Az út 2+390 és 5+565-ös kilométerszelvények közötti, 3,1 kilométeres szakaszán teljes hosszúságban megtörténik az útpálya felújítása, a munkálatok várhatóan november elején fejeződnek be.

Kunágota és Almáskamarás között javítják az utat, a közlekedőknek korlátozásokra kell számítani /A szerző felvétele/

Szintén a Magyar Falu Program részeként a 4437-es jelű út 1,6 kilométeres, Nagykamarás és Almáskamarás közötti szakaszának teljes körű útfelújítási munkáira a kivitelezési közbeszerzési eljárás megtörtént.

A munkálatok jelenleg előkészítés alatt vannak, azok a vállalkozási szerződés hatályba lépését követően kezdődhetnek el. Az összekötő út 5+565 és 8+724 kilométerszelvények közötti, Almáskamarás–Kunágota szakaszának teljes körű útfelújítási munkáira vonatkozóan a kivitelezési tervek készítése folyamatban van. Azok elkészítését követően kezdődhet a kivitelezési munkákra vonatkozó feltételes közbeszerzési eljárás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában