régészkedés

2021.07.20. 09:46

Kincseket ástak ki a gyerekek Orosházán

Hagyománya van annak, hogy a Nagy Gyula Területi Múzeum nyáron megtelik gyermekkacajjal, lelkes kis régészek keresnek kincseket.

Cs. I.

Ők, tizenheten idén is a múzeum összes termében és az udvaron táboroztak. Óriási, homokkal megtöltött tárolókban ásatást végeztek. A múzeum helytörténeti gyűjtéséből származó tárgyak összetört másolataira bukkantak, majd megtisztogatták a leleteket, és a darabokból összeállt a múlt egy-egy árulkodó kincse. Megtanulták a folyamat dokumentálását is.

A várépítésben a lányok is ügyesek voltak /A szerző felvétele/

Ottjártunkkor a homoknak volt más funkciója is: öt csapat versenyzett, ki tudja megépíteni a legszebb várat. Volt ám igyekezet! Otthonról hozzávalókat is hoztak a gyerekek. Nagy Vanessza, Szőke Anna, Varga Dominik és Duray Bori egymást segítve remek hangulatban igyekezett a homokból a legjobb formát kialakítani. Mások is barlangokat, vízesést, vulkánt, várfalakat építettek lelkesen. Többen már visszatérő táborozók, de idén sok az egészen fiatal régészpalánta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában