verseny

2021.07.23. 07:00

Idén is megsütik Békés tortáját

Második alkalommal hívja életre a Békés tortája elnevezésű tortakészítő versenyt a helyi polgármesteri hivatal – tájékoztatta hírportálunkat Polgár Zoltán.

P. G.

Sipaki István, Juhász Zoltán, Mucsiné Fodor Hajnalka, Nagy Lajos és Lagzi János a tavalyi finomságok bírálásánál /Archív fotó: I. Gy./

Fotó: Imre György

A város alpolgármesterétől megtudtuk, a Mucsiné Fodor Hajnalka kezdeményezésére megszervezett gasztronómiai megmérettetést a Békési járás településein élők számára hirdetik meg, a kiírásra mindenki benevezheti majd saját készítésű tortáját. Ezekből a különlegességekből kerül majd ki Békés tortája, amely egy éven keresztül a helyi cukrászdákban lesz megvásárolható.

Sipaki István, Juhász Zoltán, Mucsiné Fodor Hajnalka, Nagy Lajos és Lagzi János a tavalyi finomságok bírálásánál /Archív fotó: I. Gy./

A helyi cukrászmesterekből álló szakmai zsűri – Juhász Zoltán, Lagzi János, Nagy Lajos, Sipaki István – fogja eldönteni, melyik lesz a győztes torta. Az érdeklődőknek egyelőre nincs más teendőjük, mint jelentkezési szándékukat a nevezési lap kitöltésével jelezni augusztus 5-ig. Ezt követi majd egy szakmai megbeszélés, amelyen a cukrászmesterek megadják a szempontokat a torták elkészítéséhez. A Békés tortája verseny az első évben a járványhelyzet ellenére kifejezetten jól sikerült, ezt szeretnék most továbbvinni a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában