korszerűsítés

2021.07.21. 15:00

Energiatakarékosra cserélik a lámpákat Kardoskúton

Önerőből, egy speciális finanszírozási lehetőséggel oldja meg az önkormányzat a település közvilágításának korszerűsítését.

Cs. I.

Varga Pál polgármestertől megtudtuk, a község területén 250 villanyoszlopon működnek a kor követelményeinek megfelelő, de nem energiatakarékos világítótestek.

– A szolgáltatónak fizetünk évente 2,5 millió forintot. A kivitelező arra vállalkozott, hogy előfinanszírozza nekünk a munkákat. Nagy teljesítményű, energiatakarékos, ledes lámpatesteket szerel fel. A megtakarításból, számítások szerint, tíz év alatt visszatérül a beruházás. Így településünk hosszabb távú, az üzembiztonságot és megtakarítást jelentő befektetésének tekinti a fejlesztést – magyarázta a polgármester.

Azt is elárulta, hogy a szakemberek többször jártak a helyszínen, felmérték, hova kellenek még lámpák. Különös figyelmet fordítottak a járdák környékére és az esti fényviszonyokat is figyelembe­ vették a tervezés során.

A kivitelezéssel a tervek szerint november végére kell elkészülniük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában