BÉKÉSCSABA/SZARVAS

2021.07.30. 17:04

Előadásokkal, közösségi programokkal várták a külhoni pedagógusokat

Második alkalommal rendezte meg a Szeged-Csanádi Egyházmegye Gelsey Vilmos Pedagógiai Intézete (SZEGEPI) a Kárpát-medencei Nyári Pedagógus Akadémiát, Békéscsabán, szerdától szombatig.

V. N.

Szerdán a megyeszékhelyre érkező vendégeket, a programsorozat résztvevőit Varga Tamás, Békéscsaba Megyei Jogú Város alpolgármestere köszöntötte.

A SZEGEPI és a Gál Ferenc Egyetem nevében Bíró Gyula képzésfejlesztési igazgató, c. e. docens köszöntötte a résztvevőket, ismertetve a gazdag programot.

Ezután a Gál Ferenc Egyetem, a Nyíregyházi Egyetem és az Eötvös Lóránd Tudományegyetem felkért oktatói plenáris előadásaikon többek között a magyar nyelvű oktatás helyzetéről és lehetőségeiről, a népi kultúrához való viszonyok formálódásáról, a nyelvi értékek megbecsüléséről, ápolásáról osztottak meg új ismereteket a résztvevőkkel.

Elhelyezték az akadémia koszorúját a Történelmi Magyarország mértani közepénél, Szarvason /Fotók: BMH/

Csütörtökön az úti cél a Dunakanyar, Visegrád és Esztergom volt, majd a nap zárásaként, éjjel 11 órakor az akadémia elhelyezte koszorúját a Történelmi Magyarország mértani közepénél, Szarvason.

Pénteken workshopokon vehettek részt a vendégek, ahol a differenciáló pedagógiával, tehetséggondozással, modern módszertárakkal, hátrányos helyzetű és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek pedagógiájával, valamint a korszerű pedagógiai értékelés gyakorlatával ismerkedhettek meg.

A nap zárásaként pedig az Ópusztaszeri Nemzeti Történelmi Emlékpark meglátogatását követően a Szegedi Szabadtéri Játékok előadását tekinthették meg a résztvevők.

Szombaton a program záró, plenáris előadásain a nevelők és neveltek viszonyával, illetve a pedagógus kultúra és kommunikáció új irányaival, a határon túli magyarság pedagógus közösségeinek problémáival, jelen helyzetével foglalkoznak a meghívott hazai és külhoni előadók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában