Dél-Békés

2021.07.05. 08:47

Élményt nyújtottak sok száz gyermeknek

A térséghez tartozó orosházi és mezőkovácsházi járásban, a Békéscsabai Tanke­rületi Központ fenntartása alatt lévő 11 intézmény vesz részt a Csodaszarvas Iskolai Közösségi Programban.

Cs. I.

Az új Nemzeti Alaptantervhez igazodó szakmapolitikai céloknak megfelelő, tematikus bentlakásos és napközis táborokat szerveznek. Az érintett intézményekből 874 tanuló élvezi a táborok nyújtotta élményeket. Van közöttük számos hátrányos helyzetű és halmozottan hátrányos helyzetű tanuló is. Ők szinte csak e program segítségével juthatnak ilyen nyári lehetőséghez – tudtuk meg Bánki András tankerületi igazgatótól.

Az iskolások a Babó kastélyban is élvezték a nyári tábort /Fotó: BMH/

A napközis programokba bevontak 780 tanulót, 94 fiatalt pedig a bentlakásos programokba. Utóbbi turnusaiban, 6 nap során teljes, napi négyszeri étkezést biztosítanak a gyerekeknek. Mindennap tematikus, élménypedagógia program részeseivé válnak. A pedagógusok munkáját iskolai közösségi szolgálatot teljesítő középiskolai tanulók segítik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában