békés megye

2021.06.25. 21:00

Százezer tonnányi szemetet vittek el

Több mint 1 milliárd liter, azaz 93 ezer tonna szemetet gyűjtött be tavaly a szemétszállító cég a megye 75 településéről – derült ki egy, a minap a megyei közgyűlés elé került tájékoztatóból­.

L. B.

Hulladékudvar működik Dévaványán, Gyomaendrődön, Gyulán, Kondoroson, Kunágotán, Mezőhegyesen, Orosházán, Szeghalmon és Vésztőn, ahova olyan hulladék szállítható, ami a háztartásokban keletkezik, de a kukába nem tehető.

Az önkormányzatokat tömörítő társulás sikeres pályázata nyomán egy nagyberuházást valósít meg. Fejlesztik az orosházi, szeghalmi és mezőhegyesi átrakóállomást, valamint a békéscsabai hul­ladékkezelőt és komposztálót­. Új átrakóállomás épül Gyomaendrődön, valamint hulladékudvar Békéscsabán, a Kétegyházi úton. Az építkezések idén zajlanak le, a járműpark immár bővült 17 járművel­, továbbá 50 ezer kukát szereztek be.

Zalai Mihály elnök és Varga Gusztáv tanácsnok, a területfejlesztési bizottság elnöke is azt emelte ki a tájékoztatóból, hogy átadtak 20 ezer tonna szemetet újrahasznosításra, szerintük fontos ezen a területen is a szemlélet formálása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában