közfoglalkoztatottak

2021.06.22. 17:00

Növények gyűjtését tanítják a képzésen Dévaványán

A gyógynövénygyűjtést tanítják a közfoglalkoztatottaknak Dévaványán – derült ki a Békés Megyei Kormányhivatal Gyomaendrődi Járási Hivatal által a napokban kiadott közleményből.

V. E.

Részletezték, a helyi közfoglalkoztatottak számára szervezett gyógynövénygyűjtő-tanfolyam a kormányhivatal és a dévaványai önkormányzat a Startmunka mintaprogram keretében május 10-én debütált. A 335 órás tanfolyamon 12 közfoglalkoztatott sajátítja el a gyógynövények termesztésével, gyűjtésével és szakszerű feldolgozásával kapcsolatos ismereteket.

A dévaványai önkormányzat a mintaprogram mezőgazdasági alprogramjában már évek óta foglalkozik gyógynövénytermesztéssel is. Ezen belül idén máriatövist, koriandert és körömvirágot termesztenek. A képzésben részt vevők egy, a településen működő gazdasági társaság telephelyén és a város kertészetében teljesítik a gyakorlati foglalkozásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában