oktatási kerekasztal

2021.06.08. 15:33

Kitűnő diplomaták lettek az egykori diákok

Az orosházi oktatási kerekasztal tagjai első nyilvános ülésüket tartották kedden. Az elnök, Bojtor István köszöntője után dr. Blahó János titkár beszélt a pandémia hónapjaiban elért eredményeikről.

Cs. I.

Ez idő alatt kiadványt is készítettek, illetve honlapjuk is működött. A titkár fontosnak tartja, hogy az intézményekben zajló nevelő-oktató munka eredményei is megjelenjenek, hiszen társadalmi küldetésük, felelősségük van.

Az ülésen napirenden volt a Mi Orosházánk honismereti kiadvány javaslatainak bemutatása is. A nyári diákprogramokról és munkalehetőségekről is szó esett.

– Aki csak intézményi szinten gondolkodik, az nem a jövőnek dolgozik. Békésben egyedülállónak számít kezdeményezésünk, a tudáshálózati rendszer. Az innováció, a fejlődés kulcsa ez – hangsúlyozta a titkár, aki beszélt a tehetségprogramokról, továbbá arról, miként hoznak a városnak elismerést a világhírű, egykor itt tanult öregdiákok. Őket Orosháza ingyen diplomatáinak nevezte, akik – ha diákvárossá akar válni Orosháza – példájukkal, életpályájukkal ebben is segíthetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában