galériával

2021.06.24. 19:29

Formálta is az iskolát a gyulai pedagógus

Ünnepélyes keretek között köszöntek el a Gyulai Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium pedagógusai, illetve diákjai az intézmény 2020-ban nyugdíjba vonult igazgatójától, Petróczki Zoltánnétól. A járvány miatt az esemény megtartására most nyílt lehetőség.

P. G.

20210624 Gyula Petróczki Zoltánné volt igazgatónőt ünnepelték a Karácsonyi János iskolában a képen Kovács Péter esperes plébános Petróczki Zoltánné ünnepelt Petróczki Zoltán fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: Bencsik_Adam

Az ünnepségen Bengery Zsoltné intézményvezető köszöntötte a megjelenteket. Kovács Péter esperesplébános elmondta, Petróczki Zoltánné munkájával kapcsolatban a hivatás szó jut elsőként eszébe. – Amikor a hivatás kifejezést halljuk, akkor arra gondolunk, hogy valaki olyan pluszt ad át magából, amit a hitével átélt, megtapasztalt. Továbbadja a tudásából azt a többletet, amit hordoz magában – méltatta az ünnepeltet. – A hivatás és a szolgálat életünk alapját jelenti. Minden pedagógus szolgálatot tesz, a hivatásának él, és ebben az igazgató élen jár a példamutatásával, és az iskola ügyében a keresztény értékek előmozdításában.

Dr. Görgényi Ernő polgármester hangsúlyozta, a gyulai katolikus köznevelést a 90-es évektől a városban is a romokból kellett újjáépíteni. – Most pedig itt vagyunk egy sikeres pedagógusközösségben, egy olyan iskolában, amit Gyulán és a környékén is megbecsülnek – folytatta a gondolatot. – Mindez korszakalkotó tevékenység, aminek Petróczki Zoltánné fontos részese volt, mindezek az ő kiváló munkájának az eredményei is.

Révész Péter igazgatóhelyettes egyedi, személyes hangulatú beszédében idézte fel Petróczki Zoltánné pedagógusi és igazgatói tevékenységének legfőbb részeit a közösségszervezéstől a fejlesztéseken át a gyerekekkel elért sikerekig.

Bengery Zsoltné a korábbi igazgató munkásságának legfőbb állomásait, rengeteg kimagasló eredményét mutatta be beszédében. Mint mondta, a szakember az iskola újraindulásától nemcsak részese, hanem alakítója és formálója is az intézményben folyó munkának. A diákok műsorral kedveskedtek a korábbi igazgatónak és a jelenlévőknek.

Petróczki Zoltánné hírportálunknak még a rendezvény előtt elmondta, kicsit izgult, mert furcsa, szokatlan érzés volt számára, hogy őt ünneplik. A szakember a katolikus iskola újraindulásától segítette munkájával az intézményt, előbb pedagógusként, majd igazgatóként is. Mint elárulta, a jövőben szeretne a családjával még sokkal több időt tölteni.

Az ünnepséget követően pedagógusvacsorát tartottak, amely kapcsolódott a gyulai önkormányzat által szervezett pedagógusnapi köszöntéshez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában