közfoglalkoztatottak

2021.06.03. 21:00

Értékesítik is a térköveiket a körösnagyharsányiak

Térköveket gyártanak a közfoglalkoztatottak Körösnagyharsányban, amelyekből értékesít is az önkormányzat – mondta Győri Zoltán polgármester, hozzáfűzve, a helyiek között népszerű terméknek számít, rengeteg fogyott az elmúlt időszakban, volt olyan nap, hogy 50 négyzetméter is gazdára talált. Megosztotta: a startmunka mintaprogram keretében 33 közfoglalkoztatottnak biztosít munkalehetőséget az önkormányzat.

L. B.

20210531_Térköveket is gyártanak a közfoglalkoztatottak._Körösnagyharsány_Licska Balázs_BMh

Fotó: Licska Balázs

A legtöbben a mezőgazdasági projektben vesznek részt, és a megtermelt javak is kedveltek: kapcsolatban vannak Komádival, valamint a helyi piacon is megtalálhatók a termékek. A kertészetben káposztával, paprikával, paradicsommal, uborkával, hagymával és krumplival foglalkoznak, a szántóföldi növénytermesztés során kukoricával és napraforgóval.

Népszerű a helyben gyártott térkő /A szerző felvétele/

Idéntől tésztakészítéssel szintén foglalkoznak. A tervek szerint 25 dekagrammos csomagokban vinnék ki a piacra, illetve a rászorulókat is támogatnák a pakkokkal.

Győri Zoltán polgármester elmondta, a közfoglalkoztatottak a közterületek rendezettségére is ügyelnek, folyamatosan kaszálnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában