Békéscsaba

2021.06.06. 13:50

Eltakarítja a város a galambok ürülékét

Immár egy négy hete dolgozik azon a városgazdálkodási kft., hogy a közterületeken, nagyjából 26-28 helyszínen, alapvetően a vállalkozók, az üzletek tulajdonosai helyett eltakarítsa a galambürüléket – ismertette a minap sajtótájékoztatón Szarvas Péter polgármester.

L. B.

Galambok

Forrás: Imre György

Fotó: Imre György

Szarvas Péter elmondta, a belvárosban több terület is szennyezett a madarak miatt. Alapvetően az üzletek tulajdonosainak a feladata lenne rendet rakni, elvégezni ezt a két-háromnaponta pár perces műveletet. A tapasztalata és a lakossági jelzések alapján azonban a vállalkozók többsége nem tesz semmit sem. Ezért, mint fogalmazott, nincs más megoldás: ha az üzletek nem teljesítik a kötelességüket, akkor a város, a városgazdálkodási kft. tesz rendet, közpénzen.

A céggel kapcsolatban elmondta: a kft. rengeteg feladatot lát el, felel a közterületek rendezettségéért, a fűnyírásért, a járdák és a városi utak tisztán tartásáért, a szökőkutak üzemeltetéséért is. Elégedett a tavalyi munkával, de idén ennél is színvonalasabbat vár el, a belvárosban és a külső városrészekben is nagyobb gondozottságot remél. Növelték a fűnyírás gyakoriságát, a játszótereken évi hétről kilencre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában