elismerés

2021.06.09. 11:55

Állatvédő Óvoda címet is kapott a csabai intézmény

Különdíjban részesült a békéscsabai Kölcsey Utcai és Ligeti Sori Óvoda az Év Állatvédő Óvodája 2021 határon átnyúló pályázaton.

N. Sz.

Az elismerést Pribelszki Péterné, Szvarnasz Alexandroszné és Szelesné Arany Brigitta vette át csütörtökön Budapesten, az Állatorvostudományi Egyetemen. Pribelszki Péterné elárulta, Zöld-, Madár- és immár Állatbarát címet viselő óvodaként fontosnak tartják a természet megbecsülésére, védelmére irányuló nevelést, melynek csíráit már kisgyermekkorban el kell ültetni.

Szelesné Arany Brigitta, Pribelszki Péterné és Szvarnasz Alexandroszné vette át az óvodának járó különdíjat /Fotó: BMH/

– Nevelőink játékosan építik be a mindennapokba az állatvédelem fő ­üzeneteit, a cél, hogy óvodásaink szociálisan érzékennyé váljanak, és a megszerzett ismereteket, értékeket egész életük során alkalmazni, hordozni tudják – mondta az intézményvezető.

A Kölcsey óvoda pályázatának értékelése során a zsűri figyelembe vette, hogy az intézmény berkein belül műfecskefészkeket helyeztek el, lepkekertet, rovarhotelt építettek. A gyerekek életének állandó része a madármegfigyelés és -gondozás, a különféle terápiás állatokkal való kapcsolat.

A különdíjjal könyvjutalom járt, a pedagógusok emellett szervezik az őszi programokat: állatorvosi rendelőt, kisállat-kereskedést látogatnak meg, emellett terápiáskutya-bemutatóra, madármegfigyelésre is készülnek a gyerekek.

– Minden ismeretet kreatív programokba ágyazunk, hisz’ játékos formában könnyebben megragadjuk a legkisebbek figyelmét is – emelte ki Szelesné Arany Brigitta pedagógus, zöldóvoda-koordinátor. Hozzátette, nem elég az állatokat szeretni, ismerni is kell őket, hogy a gyerekek és felnőttek megfelelően, felelősen gondoskodhassanak róluk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában