Hetvenszer Hétszer Bocsánat

2021.06.04. 17:25

A fiatalság és a rutin találkozik a csabai zenekarban

A trianoni évforduló, a nemzeti összetartozás napja kapcsán adott emlékkoncertet csütörtökön a Hetvenszer Hétszer Bocsánat a Csabagyöngye Kulturális Központ melletti stégen, nagy sikert aratva. A 14 éves Ale Virág énekelt több számban, a 15 éves Szkaliczki Viktória játszott basszusgitáron, a 11 éves Szkaliczki Nóra ült a dobok mögött, miközben rutinosként Török Antal pengetette a szólógitárt, a frontember, Kabai Gábor pedig akusztikus gitárt akasztott a nyakába és a mikrofon mögé lépett.

L. B.

20210603 Békéscsaba Hetvenszer Hétszer Bocsánat együttes Trianoni megemlékezése a Csabagyöngye Kulturális Központ stégszínpadán. Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre György

– Volt bennük drukk, de boldogok, lelkesek voltak, és csodaként élték meg, hogy élőben és közönség előtt játszhattak – mondta a fiatal lányokról, az ifjú zenésztársakról Kabai Gábor, hozzáfűzve: az, hogy pár dalnál a közönség is velük együtt énekelt, feltette az estére a koronát, ezek a visszajelzések örök ajándékot adnak az együttes és a lányok számára. Az alkalomhoz illő megzenésített versekkel, illetve nemzeti rockzenekarok slágereivel jelentkeztek a 40 perces emlékműsor során.

A Csabagyöngye melletti stégen adott Trianon kapcsán emlékkoncertet a Hetvenszer Hétszer Bocsánat /Fotók: Imre György/

A frontember hangsúlyozta: szeret fiatalokkal együtt zenélni, és szerencsésnek érzi magát, hogy a Jóisten mindig őstehetségekkel hozta össze a színpadon. Szereti bennük az őszinteséget, hiszen az neki is pluszt jelent, rengeteg energiát kap tőlük, és viccesen úgy fogalmazott: kicsit gyereknek érezheti magát mellettük.

Kabai Gábor hozzátette: a járvány alatt nem volt egyszerű fenntartani a zenekar életét és gyakorolni, a koncertekre készülni, de az előírásokat betartva tudtak találkozni egy próbateremben. Pár nappal ezelőtt a Csabagyöngye Kulturális Központba is visszatérhettek, ahol heti egyszer próbálnak. Most három legendás dal felvételére készülnek, azokat teljesen más köntösbe öltöztetnék, áthangszerelnék.

Elmondta, a zenekar – amelyben egyébként Szőke Tamás is dobol – életében meghatározó volt az előző év. Támogatásból elkészíthettek két videóklipet, valamint kiadták legújabb lemezüket, amelyen 18 megzenésített vers hallható. Ugyanúgy válogattak kortárs költőktől, mint klasszikusoktól.

A Hetvenszer Hétszer Bocsánat egyébként immár több mint egy évtizedes múltra tekint vissza, a tagjai pár alkalommal zenélhettek az Ismerős Arcok és a Kormorán fellépései előtt is. Emlékezetes pillanat volt számukra, hogy kétszer is járhattak Déván, Böjte Csaba atya gyermekotthonában, ahova adományokat vittek – ruhákat, tanszereket, játékokat, élelmiszereket –, no meg persze örök emlékként egy-egy koncertet. A terveik szerint – ha a járványhelyzet engedi – jövőre is mennek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában