ultrahangkészülék

2021.05.25. 19:59

Új eszközöket vásárolt a békési rendelőintézet

Az urológiai szakrendelésre új ultrahangkészüléket, a laboratóriumba szintén új, hemoglobin A1C mérésre alkalmas automata készüléket szerzett be a közelmúltban saját forrásból a békési rendelőintézet – tájékoztatott Polgár Zoltán alpolgármester és Erdélyi Imola igazgató.

P. G.

Polgár Zoltán és Erdélyi Imola az új és jelentős készülékekkel bővült rendelőintézetben egyeztetett /Fotó: Apáti-Nagy Lajos/

Fotó: GA-Pix Fotó Kft.

Polgár Zoltán kiemelte, a felmérések szerint a legtöbb ember számára az egészsége megőrzése az egyik, ha nem a legfontosabb kérdés. – Éppen ezért is tartom nagyon pozitívnak, hogy a rendelőintézetben folyamatosak a fejlesztések, szinte hónapról hónapra adnak hírt.

Polgár Zoltán és Erdélyi Imola az új és jelentős készülékekkel bővült rendelőintézetben egyeztetett /Fotó: Apáti-Nagy Lajos/

Erdélyi Imola elmondta, az urológiai szakrendelésen a felmerülő egészségügyi problémák kivizsgálásában az egyik legelterjedtebb és leggyakoribb képalkotó vizsgálat az ultrahang, ami fontos segítséget nyújt a diagnózis felállításában. Az új ultrahangkészülékkel jelentősen javul a kép minősége a diagnosztizálás folyamatán. Az új orvosi eszközt a Békési Gyógyászati Központ és Gyógyfürdő saját beszerzés keretében biztosította.

A laboratóriumi beszerzéssel kapcsolatban megtudtuk, hogy a hemoglobin A1C (rövidítése HbA1c) egy vércukorszintet jellemző paraméter. Segítségével megítélhető az elmúlt 6-10 hét vércukor értékének az átlaga. Segítséget nyújt cukorbeteg-terápia hatékonyságának megítélésében. Mivel a HbA1c értékét cukorbetegeknél háromhavonta ellenőrzik, rendkívül fontos ennek pontos mérése. Ezért is bír nagy jelentőséggel az új készülék beszerzése, amelyet az intézet saját forrásból vásárolt meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában