Elismerés

2024.05.23. 10:47

Mozaik őrzi a gyulai Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúra emlékét

Egyedi mozaik készült a közelmúltban Gyulán megtartott XXIV. Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúra emlékére, amelyet szerdán délelőtt dr. Görgényi Ernő, a város polgármestere, valamint a két gyulai főszervező, Dudaszeg József és Kiss József juttatott el az alkotás végleges helyére, a Gyulai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságra. A polgármester a két főszervezőnek is köszönetet mondott munkájáért a mozaik átadása után.

Papp Gábor

Franz-Rudolf Sieren, a Mettlach-Orscholzban élő 75 éves német tűzoltó évtizedek óta minden csillagtúra alkalmából készít egy, a rendezvénynek emléket állító különleges mozaikot.

mozaik, tűzoltó, csillagtúra, gyula
Kiss József, Dudaszeg József, dr. Görgényi Ernő és Zanócz István a különleges mozaikkal. A szerző felvétele

A mozaik a végleges helyére került

– Az idei gyulai világtalálkozó kapcsán sem tett másként, a mozaikot önkormányzatunk kapta meg, szerdán pedig végleges helyére került, a Gyulai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságra, ahol Franz-Rudolf Sieren két korábbi munkája is látható – fogalmazott dr. Görgényi Ernő.

A mozaikot szerdán délelőtt adták át a Gyulai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon, az alkotást Zanócz István parancsnok vette át. Az idei év előtt 1993-ban és 2009-ben is rendeztek Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúrát Gyulán. Az ebben esztendőben megszületett alkotás pedig ugyanúgy a tűzoltóság előterét díszíti majd, mint az előző kettő.

A főszervezők óriási munkát végezek

Az átadás alkalmával dr. Görgényi Ernő a két gyulai főszervező, Dudaszeg József és Kiss József munkáját is megköszönte, akik rengeteget dolgoztak a rendezvény sikeréért.
A polgármester hangsúlyozta, a programnak köszönhetően Gyula nemzetközi turizmusban betöltött szerepét is megerősíthették. Dr. Görgényi Ernő Erdmann Gyula közelmúltban megjelent A gyulai Németváros története szóban és képekben című kötetét nyújtotta át a két főszervezőnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában